Atrast savu taku

Tikai tu pats esi spējīgs atrast savu mērķi. Es varu vien piedāvāt aptuvenu darbību algoritmu.

Pirmais
Par izejas punktu meklēšanā kalpo postulāts: tavs mērķis pievelk visu, kas tev dzīvē vajadzīgs. Šeit beidzas visi spriedelējumi par tēmu “es gribu saņemt to un to…”
Tu saņemsi visu, ko Dvēselei vajag. Tikai jāatrod tieši Sava taka.

Otrais
Ir jāsaprot: ko tu mīli (vari iemīlēt) darīt, ko tu gribētu darīt? Nevis, ko tu vēlies saņemt (to mēs jau noskaidrojām), bet tieši – ko tu vēlies darīt – kam tērēt savu nolūka enerģiju.Ir jāatceras, ka mērķis nav galapunkts, bet gan dzīves ceļš, veids kā pašrealizēties.

Trešais
Ir jāuzdod sev jautājums: vai šī nodarbošanās manu dzīvi pārvērtīs svētkos? Šajā kontekstā svētki nav svinīgs pasākums par godu galapunkta sasniegšanai, bet gan svētku sajūta. To svētku, kuri “vienmēr ir ar tevi”. Tāda sajūta rodas tad, kad dzīve kļūst apzināta, piepildīta, interesanta, dzīva un priecīga.

Ceturtais
Lēmumam jābūt pieņemtam pilnīgā dvēseles un saprāta vienotībā, kad Dvēsele dzied, bet saprāts apmierināti berzē rokas. Tas nozīmē, ka tev visam jābūt acīmredzamam: izvēlētā nodarbošanās ir gan tuva sirdij, piepilda dzīvi un neatstāj badā.
Piemēram, ja tava kaislīga aizraušanas ir izšūšana krustdūrienā, tas vēl nenozīmē, ka to var nosaukt par mērķi. Saprāts nepiekritīs. Tā ir? 

Piektais
Ja pagaidām nekā tāda nav, pamēģini paskatīties uz savu “nenopietno” aizraušanos no cita redzes leņķa. Visam, ko tu proti darīt nepiespiesti un ar prieku, ir nozīme un vērtība.
Piemēram, tev patīk datorspēles? Izdomā savu superspēli, kādas vēl nekad pasaulē nav bijis, nav obligāti jāizdomā datorspēle, tas var būt kāds iespaidīgs realitātes šovs.
Galvenais princips ir iziet no kopējās ierindas un doties pa savu ceļu. Radīt savu svārstu.

Sestais
Ja nekas prātīgs galvā nerodas, tātad jāpaplašina savs redzesloks; jādodas turp, kur vēl nekad neesi bijis, jāpaskatās kas tāds, ko nekad neesi redzējis. Saprāta uzdevums šajos mērķa meklējumos ir nevis kaut ko atrast, bet izlaist caur sevi informāciju, turklāt procesā pievērst uzmanību Dvēseles komfortam. Kā tikko Dvēsele sajutīs Savu, tā uzreiz atdzīvosies un tu to sajutīsi.

Septītais
Ir svarīgi visu laiku griezt savu dzīves svētku slaidšovu. Uzzīmē bildi, kas sastāv no visiem tavu svētku atribūtiem (to, kas tīk Dvēselei). Ar ko jābūt piepildītai tavai dzīvei? Meklē un pēti informāciju par šiem atribūtiem; piemēri tos sev ar mērķi tos iegūt. Sistemātiski strādā ar šo slaidšovu, tad ārējais nodoms atvērs durvis iespējām, par kurām pagaidām tu vēl nenojaut. Lūk, šis punkts ir visefektīvākais visā mērķa atrašanas procesā. Tas ļauj ieraudzīt izeju tur, kur šķiet, ka tās būt nevar.

Vadims Zēlands
Tulkoja: Ginta Filia Solis

11. jūnijā sākas jauns Ineses Prisjolkovas projekts “Sapņu nodarbošanās”, kurā soli pa solim kopā ar daudziem cilvēkiem 70 dienas pēc kārtas darīsim tieši to – meklēsim tieši to SAVU LIETU, ar kuru varēsim svinēt savu dzīvi.
Pieteikšanas un apraksts ŠEIT

Komentēt